Vlčata v roce 2012/13

Blíží se konec prázdnin a s ním i začátek nového skautského roku. Co nás v něm čeká? Zcela jistě oddílová schůzka na uvítanou, nové rozdělení fungování družin, ale také společná voda na konci září. Samozřejmostí bude i ohlédnutí za táborem a rozebrání zapomenutých věcí.

ODDÍLOVÁ SCHŮZKA

Hned první týden nás čeká oddílová schůzka, která proběhne v prostorách klubovny v pátek 7.9. od 15.30 do 17.30. Na schůzku prosíme aby všichni měli kroj nebo oddílové tričko, zápisník, tužku, skautský šátek (kdo má) a oblečení a boty na sport atd, pití a nějakou sváču.

NOVÉ USPOŘÁDÁNÍ SCHŮZEK!

Jak jsme již avizovali v e-mailu, během tábora jsme přemýšeli, jak zefektivnit práci v družinkách a rozhodli se trochu změnit systém začleňování do družinek. Pro práci s kolektivem, jakým je i družinka, je pro rádce dobré, jedná-li se o věkově kompaktní skupinu a věříme, že i pro všechny členy oddílu bude toto začlenění přínosnější a motivačnější, než když jsou v jedné družině páťáci i druháci.

Jak bychom si tedy představovali nové uspořádání družinek?

Předškoláci+Prvňáčci (ti, kteří v září budou v první třídě) – budou koedukovanou družinkou, což znamená, že k nim přibudou i stejně staré holky a na programu se bude podílet jak vedení smečky vlčat, tak vedení Střelky (oddíl světlušek)

Druháci´+Třeťáci – budou již čistě chlapecká družina, spojená z těchto dvou kategorií, jelikož v současnosti nemáme dost chlapců tohoto věku na samostatné družiny

Čtvrťáci – samostatná družinka

Páťáci – samostatná družinka

Abychom se mohli pokusit vyhovět všem ohledně času vlčáckých schůzek, prosíme, abyste nám do tabulky, napsali jméno a příjmení vašeho syna (případně přezdívku, má-li – pak nemusíte jméno, jen chceme oddělit všechny Honzíky atd.) a zaškrtli nám v dokumentu, všechny dny v týdnu, kdy by se mohl váš syn účastnit schůzek (budou tradičně od 15.30-17.00, kromě předškoláků, kde se bude jednat z druhým oddílem a nevíme vše jistě).

Tabulku následně vyhodnotíme a podle jejích výsledků určíme, která skupina bude mít ve které dny schůzky,aby to vyhovovalo většině, v ideálním případě všem. Individuální domluva na přesunu k jiné družině (osobní,rodinné atd. důvody) bude v nějaké rozumné míře určitě možná.

Prosíme o vyplnění tabulky do úterý 4.9. 2012!

VLČÁCKÁ VODA S RODIČI (28.-30.9.)

Rádi bychom klukům zprostředkovali i nějaké další zážitky, kromě klasické turistiky a rozhodli se vyrazit na vodu a vřele zveme celé rodinné skupiny. Celá akce bude probíhat na Ohři (28.-30.září, tedy od pátku do neděle) a trasy budou Loket-Hubertus, Hubertus-Vojkovice, Vojkovice-Perštejn.

Jídlo a stany necháme zcela na vás (zda se budete chtít stavit na oběd, nebo si budete vařit na vařiči), my zajistíme lodě a ubytování v kempech. Lodě a případně další vybavení nám bude zajišťovat firma Dronte (http://www.dronte.cz/), tak aby byla organizace doprava atd. co nejjednodušší.

Předesíláme, že zodpovědnost za kluky necháme v tomto případě na vás rodičích. Vodní turistika je natolik specifická, že si netroufáme přebrat veškerou zodpovědnost na svá bedra, i proto je akce pořádaná pro rodiny a bohužel nebudeme s sebou moct vzít jednotlivce.

Každopádně nemusíte být zdatní vodáci, abyste s námi mohli jet, takže neváhejte:)

Pokud byste s námi chtěli jet, prosíme zapište se do úterý 4.9.2012 do tabulky na http://www.doodle.com/7qw2iuq6bkizv96u a my budeme počítat se zamluvením lodi včetně pádel. Pokud budete chtít další vybavení (barel, vesty (+kolik jich budete chtít), případně helmy (+kolik jich budete chtít)), napište nám to ve stejné tabulce do komentářů dole, děkujeme. Ceny jednotlivých lodí a vybavení najdete na http://www.dronte.cz/index.php?page_id=720. Ubytování na tábořištích vyjde na Hubertusu cca 35,- osoba/noc, Vojkovice 40 děti, 50 dospělí. Cena za dopravu – vlakem do Lokte a vlakem z Perštejna bude záležet na počtu přihlášených.

Případné další informace dodá Vejva na tel. 723 821 414 nebo mailu pavel.holzknecht@gmail.com.

ZTRÁTY A NÁLEZY

Jako každý rok nám z tábora zbylo několik věcí, ke který se nikdo nehlásí a zároveň se nám ozýváte vy rodiče, že váš syn přivezl něco noavíc nebo mu něco chybí. Abychom našli úspěšně co nejvíc majitelů, prosíme abyste do této tabulky vyplnili co postrádáte a nebo vám naopak přebývá.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AujCiuS2R3JNdDdUMGMtRm1EcldTVURhc3pqc1RqUXc

Hezký zbytek prázdnin přeje vedení smečky vlčat